AŞI ÇAĞRISI...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla 40 yaş üstü ve sırası gelen tüm vatandaşları randevu almaya davet etmişti.

AŞI ÇAĞRISI...
Bu içerik 755 kez okundu.

HAYDİ BATMAN AŞIYA

İlimizde de aşılama tüm hızıyla sürerken, Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu’da Batman Halkına AŞI çağrısında bulundu.

“TEDBİRLERE VE AŞIYA GÜVENELİM”

Salgınla mücadelede aşı çalışmalarının önemine vurgu yapan ve sırası gelen vatandaşların ivedilikle aşı olması gerektiğinin altını çizen Vali Hulusi Şahin “Salgın henüz bitmedi. Tedbirlere riayet etmeye hepimizin ihtiyacı var. Tedbirlere ve aşıya güvenmek durumundayız. Bunun da etkilerini süreç içerisinde net olarak görebiliyoruz. Çünkü yatan hastalarımızdaki düşüş yüzümüzü güldürüyor ve 65 yaş üstü hastalarımız da aşı sayesinde hastalığı adeta bir grip niteliğinde sıkıntısız bir şekilde atlatıyor. Bu yüzden el birliğiyle, en kısa sürede eski normallerimize döneceğimize inancımız tam.”

“COVİD’İ AŞI BİTİRECEK”

Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan salgını sona erdirecek bir silahımız var, o da AŞI diyen İl sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu “Aşılama yalnızca bireyleri korumakla kalmaz, virüsün yayılmasını hastalık tablosunu ve dünya çapında ölümleri azaltır. Ancak toplumun en az %60’ı aşılanırsa toplumdaki dolaşımı engellenebilir. İlimizde şu ana kadar 119 bin aşı yapıldı. Aşının yaygınlaşması ile vaka ve yoğun bakım sayılarımızda da azalma yaşandı. Unutmayalım ki, bütün salgınlar aşıyla bitmiştir. Kendisini ve ailesini düşünen herkesin vakit kaybetmeden aşı için tüm sağlık tesislerimize başvurmasını bekliyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı