SU KAYIPLARI İÇİN ÖZEL EKİP

Batman Belediyesi, uzun yıllar önce yeraltına döşenen fakat işlevselliğini yitiren altyapıdan kaynaklanan su kaybını önlemek amacıyla tarama çalışmalarına başladı.

SU KAYIPLARI İÇİN ÖZEL EKİP
Bu içerik 120 kez okundu.

Batman Belediyesi: “850 bin nüfusa yetebilecek kadar su arz ediliyor ancak 470 bin nüfusa yetebilecek suda azalma yaşanıyor. Bunun çözümü için özel ekip ve ekipmanlarımız hazır” ifadelerinde bulundu.

Batman’ın en eski, asbestli boruların döşendiği alanlarda su kaybının büyük miktarda olduğunu ifade eden Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, kayıp su kaçakları için bu konuda deneyimli özel bir şirketle görüşme yapıldığı belirtti.

Yıllar önce yeraltına döşenen ve işlevselliğini yitiren ve su sızdıran borulardan dolayı kayıp kaçak su tespitinin yer üstünden mümkün olmadığını dile getiren BASKİ yetkilileri: “Özel ekip, ekipmanlarla ve özel cihazlarla yer altında bulunan kayıp su kaçaklarını tespit etmeye başladık. Bu çalışmayla her mahallemizdeki sokakları santim santim gezerek su kayıplarının olup olmadığını tespit edeceğiz. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının ardından büyükten küçüğe sıralayarak yeraltındaki büyük kayıplara neden olan boruların değiştirilmesi ile kayıp su kaçağımızı büyük oranda azaltmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı