ŞİDDET BİR CİNSİYET DEĞİL, İNSANLIK MESELESİDİR

İnsanlık tarihiyle birlikte ortaya çıkmış olan şiddet birçok bireysel ve toplumsal öğe ile birlikte karmaşık bir yapı ortaya koymaktadır. Bu nedenle şiddet zamana ve topluma göre değişen küresel düzeyde bir olgudur. Kadına yönelik şiddet, temel hakların v

ŞİDDET BİR CİNSİYET DEĞİL, İNSANLIK MESELESİDİR
Bu içerik 519 kez okundu.

Kadına yönelik şiddet, kadınların yaşama, sağlık ve beslenme, eğitim, gelişme, toplumsal ve ekonomik yaşama katılım gibi temel insan haklarını ve özgürlüklerini ihlal eden önemli bir toplumsal sorundur.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak şiddetin bir cinsiyet meselesi değil, bir insanlık meselesi olduğu düşüncesiyle şiddetin kök nedenlerine inilmeden tedavi edilemeyecek bir patolojik olgu olduğunu görmekteyiz. Ancak kadınların şiddetle aynı cümlede yer alması bile incitici bir durumken, maalesef bugün gelinen noktada şiddet neredeyse kadınla birlikte anılan bir eylem halini almıştır. Kadınlar iş, aile hayatında şiddet ve mobbinge, karar mekanizmalarındaki temsiliyetten analık haklarına kadar birçok konuda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Maalesef bu sorunların çözümünde mevcut paradigmalar ve geliştirilen politikalar yetersiz kalmaktadır. Bugün cam tavanlar hayatın her alanında birer zindana dönüşmüşse kadınların karar mekanizmalarında etkin yer almalarından bahsetmek mümkün görünmemektedir. Bu bağlamda kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun olarak ele alınarak, toplumsal bir zihniyet değişikliğine yön vermek amacıyla toplumun tüm organlarının aktif katılımı ve işbirliğiyle çözümüne yönelik çözümler üretilmesi önemlidir. Hukuksal yaptırımların yanı sıra, toplumun şiddet konusunda genel zihniyetini değiştirici okullardaki eğitim programlarının değiştirilmesi, medya ve internet üzerinde kadına yönelik cinsel obje ve şiddet içerikli aktivitelerin takip edilip engellenmesine yönelik çalışmaları desteklenmelidir. Bu yaptırımlar ve destek çalışmaları olmadan toplumsal ve sosyal bir iyileşme beklenmesi mümkün görünmemektedir. Zira önlenemeyen kadına şiddet sorunu zaten zayıflamış olan aile yapısının daha da çökmesine ve kadınlarımızın güvenli, huzurlu bir gelecek için nesil yetiştiren fonksiyonlarını gerçekleştirmek yerine şiddete maruz kalarak daha da yıpranmasına sebep olacaktır. Bu sebeple Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak kadınlarımızla hayatın her alanında birlikte daha güçlü olmak ülküsüyle kadınlarımıza yönelik gerek çalışma gerek toplumsal hayattaki görünmez engellerin kaldırılması gerekliliğine inanmaktayız.

 Dr. Fatime KIRS (Beşiri Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı