Beşiri ilçesinde " Meyveciliğin Geliştirilmesi ve İyi Tarım Uygulamaları Projesi"

Beşiri ilçesinde
Bu içerik 195 kez okundu.

Beşiri ilçesinde " Meyveciliğin Geliştirilmesi ve İyi Tarım Uygulamaları Projesi" Kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte yürütülen proje ile 150 üreticimize malzeme dağıtımı yapıldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Atakan KIZILKAN'ın yaptığı açıklamada;
İlçemizde yaklaşık 70 bin dekar alanda fıstık üretimi yapılmaktadır. Bunlardan yaklaşık 25 bin dekar alanda verim alınabilmektedir. 
Projenin asıl amacı; üretimi yapılan fıstık bahçelerinde kalite ve verimi arttırmaktır.
Dağıtımı yapılan malzemelerin verim çağına gelmiş veya gelmek üzere olan fıstık bahçelerinde hastalık ve zararlılar ile mücadele etmek amacıyla yapılacak olan kültürel, kimyasal, biyolojik ve biyoteknik mücadelerde etkin olarak kullanılmasıdır. Yapılacak olan bu mücadelelerde verim çağına gelen fıstıklar da verim ve kaliteyi arttırmak hedeflenmektedir.
KIZILKAN şunları ekledi; ilçe tarım müdürlüğü teknik personellerinden oluşturulan ekip ile  fıstikçılık birimi kurulduğunu, gerek sahada gerekse sosyal medya üzerinden yılın 12 ayı boyunca hastalık ve zararlılar ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve mesajları gönderilecektir. Projenin tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı