'Asgari ücret insani değil'

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, mevcut asgari ücretin insani olmadığını ve açlık sınırının altında kaldığını belirterek 2024 yılı asgari ücret belirlenirken işvereninde göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

'Asgari ücret insani değil'
Bu içerik 143 kez okundu.

'ENFLASYON İNSİN, ZAM DA YAPILMASIN'

Batman Basın Konseyi Yönetimini ağırlayan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Batman Basın Konseyi Başkanı Nedim Arslan, Başkan Yardımcıları Mustafa Seven, Vedat Aker, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ezgin ve Veysi Arslan'ı makamında ağırlayan Başkan Demir, samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ülke ve Batman gündemini değerlendirdi. Bu gün asgari ücret belirleme görüşmelerinin başlayacağına dikkat çeken BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, artan enflasyonun halkın her kesimini zor durumda bıraktığını belirtti. Asgari ücretin günümüz şartları  göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini hatırlatan Demir, '' Şu anki asgari ücret insani değil. Artan hayat pahallılığı karşısında hem çalışanlar hem emekliler eziliyor. Komisyon asgari ücreti belirlerken işvereni de düşünmek zorunda. Belirlenecek yüksek rakamlar işvereni de olumsuz yönde etkileyecek. Yüksek rakam verildiği taktirde devletin işverene olan desteğini arttırması lazım aksi halde işveren  ya işyerini kapatacak ya da işçi çıkarmak zorunda kalacak.'' dedi.  

VATANDAŞ FAİZE YÖNELİYOR

Batman Basın Konseyi yönetimini ağırlayan Başkan Demir, Batman gündemi ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Artan maliyetler karşısında kentin ekonomisinin lokomotifi konumundaki tekstil sektörünün de olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Demir, Petrol sektöründen sonra tekstille anılan ve yaklaşık olarak 40 kişiye istihdam alanı yaratan sektörün zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti.

Başkan Demir şunları söyledi; '' personel ve yüksek maliyetlerden dolayı tekstil sektörü gün geçtikçe kan kaybediyor. Giderler günden güne artarken kar oranları düşen sektör bitme noktasına geldi. Ekonomideki olumsuz gidişat vatandaşı başka yollara sevk ediyor. Bir miktar birikimi olan vatandaş ve bazı işverenler sermayelerini ne yazık ki bankalara yatırarak faiz gelirine yönelmeye başladı. Ülkenin bu hale gelmesinin en büyük nedenlerinden biri de yüksek faizlerdir. Ekonomik anlamda çaresiz kalan vatandaş ne yazık ki faize yöneliyor. sermayenin faize yönelmesi Batman ve bölgemizde işsizliği daha da çoğaltacaktır

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı