HÜDA PAR, anadil İçin yürüdü

HÜDA-PAR il başkanlığı tarafından ana dilin önemine dikkat çekmek için “Ana Dilimiz İçin Yürüyoruz” yürüyüşü gerçekleştirildi.

HÜDA  PAR,  anadil İçin yürüdü
Bu içerik 95 kez okundu.

Batman'da  Şemsettin Güneş Camii yanında  başlayan yürüyüşte yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar, broşür dağıtarak   Gülistan Caddesi’ne kadar yürüdüler.

Yürüyüş sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, "Dilimiz her geçen gün kaybolmaya yüz tutuyor. Çocuklarımız dillerini bilmiyorlar, konuşmuyorlar, onunla amel etmiyorlar. Bu, baba ve annelerin  bir ayıbıdır. 10-20 sene önce biz inkar ediliyorduk ve kabul görmüyorduk. Bugün ise  dilimiz  okullarda çocuklarımıza derste,  öğretiliyor. İmkanlarımız var ama biz bu imkanları kullanmıyoruz.

Biz kimseyi kimseden üstün tutmuyoruz. Biz ne kimseden üstünüz, ne de kimse bizden üstündür. Hepimiz insanlık olarak eşitiz. Herkesin dili saygındır, herkesin dili kıymetlidir, herkesin dili değerlidir. Bu değerlerimizi hep beraber yaşatmalıyız. Yaşatmaya çalışmak için de gayret göstermeliyiz.


Biz de zaten  diyoruz ki, dilimiz bizim onurumuz, varlığımızdır,  istikbalimizin teminatıdır. Çocuklarımız da dilini öğrensinler. Biz Kürdüz, Zaza olsun, Laz olsun,  Çerkez olsun, dillerini öğrensin, konuşsun.Yazıp  okuyabilsinler. Bu çalışmalarımızın hepsi bunun içindir. Bu çalışma sadece bir siyasi parti ile sınırlı olmamalı. Biz HÜDA PAR olarak bunu yerine getiriyoruz ve diğer tüm  partilere de buradan çağrıda bulunuyoruz, onlar da vazifelerini yerine getirsin. Çünkü bu çalışma ve vazife  hepimizin vazifesidir, sadece bizim değil. Biz tüm halkımıza sesleniyoruz. Bugün fırsat var. Okullarda seçmeli ders olarak kendi dilinizi tercih edin ki, çocuklarımız da dilini öğrenebilsin, kimliğiyle, varlığıyla ayakta dursun. Aksi halde gün geçtikçe kaybolacağız.Dil yoksa kimlik, istikbal yok demektir. HÜDA PAR il teşkilatımız kendi imkanları ölçüsünde bu yürüyüşü yaptı. Bu farkındalığı dilimiz için, halkımız için  büyütün. Biz bu çağrıyı tüm Kürt halkına, Laz, Çerkez olsun, Zaza olsun herkes için yapıyoruz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı