BATMAN FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sinemacının katılacağı Batman Film Günleri 1-3 Mart tarihleri arasında sinemaseverleri Batman’da buluşturacak. Çok sayıda festivalden ödüllerle dönen altı uzun metraj filmin gösterileceği etkinlik kapsamında Türk sinem

BATMAN FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!
Bu içerik 60 kez okundu.

Çok sayıda kültür sanat projesini hayata geçiren Batman Belediyesi, önemli bir sinema etkinliğine daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu yıl 1-3 Mart tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek Batman Film Günleri’nde yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda sinemacı Batmanlı sinemaseverlerle bir araya gelecek. Film gösterimlerinin yanı sıra söyleşi ve özel etkinliklerin yer alacağı film günleri kapsamında Türk sinemasının ustalarına Onur Ödülleri takdim edilecek.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BATMAN’DA

Sinema eleştirmeni Suat Köçer’in danışmanlığında bu yıl ilki yapılacak Batman Film Günleri kapsamında, çok sayıda film festivalinden ödüllerle dönen altı uzun metraj film gösterilecek. Dördü yerli yapımlardan oluşan film seçkisinin iki filmi ise yurt dışından katılıyor. İsrail’in Filistin’i işgalini genç bir kızın gözünden anlatan, Filistin kökenli Ürdünlü yönetmen Darin J. Sallam imzalı “Farha” ile Özbek sinemasının yeni kuşak yönetmenlerinden Shokir Kholikov imzalı “Sunday”, seyirciyle buluşacak. Mütevazı evlerinde sade bir yaşam süren karı kocanın, değişen rutinleriyle mücadelelerini konu eden ödüllü film “Sunday”, Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. İki filmin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları da etkinlik kapsamında Batmanlı sinemaseverlerle bir araya gelecek.

ÖDÜLLÜ FİLMLER SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Etkinlik kapsamında ayrıca Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan”, Derviş Zaim imzalı “Flaşbellek”, Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç” ve Ahmet Toklu’nun imzasını taşıyan “Pota”, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda seyircinin ilgisine sunulacak. Yerli filmlerin yönetmen ve oyuncuları da yine etkinlik kapsamında Batman’da olacak. Film ekipleri, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacak gösterim sonrasında sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak.

USTALARA ONUR ÖDÜLÜ

Batman Film Günleri, 1 Mart Cuma günü film gösterimleriyle başlayacak. Aynı akşam Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde ise Türk sinemasının usta isimlerine Onur Ödülleri takdim edilecek. Açılış töreni başarılı santurzen Sedat Anar ve ekibinin icra edeceği “Film Müzikleri” konseriyle sona erecek. Batman Film Günleri, film gösterimleri ve söyleşilerle 3 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.

VALİ EKREM CANALP: KÜLTÜR İKLİMİNE ÖNEMLİ BİR KATKI

Batman Film Günleri’nin şehrin kültür ve sanat iklimine önemli bir katkıda bulunacağına inandıklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ilkini düzenleyecekleri etkinlik için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yurt içi ve yurt dışından önemli sinemacıları Batman’da ağırlayacak olmanın kendileri için büyük mutluluk olacağını ifade eden Vali Canalp, filmleri ve sinemacıları seyirciyle buluşturan bu tarz organizasyonların ulusal sinemamız için de önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Batmanlıların sinemaya olan ilgisini hatırlatan Canalp, bu yıl yine ilkini düzenledikleri Batman Sinema Akademisi eğitimlerinin tamamlandığını ve öğrencilerin çektikleri filmle Batman Film Günleri’nde seyirci karşısına çıkacağını söyledi.  Vali Ekrem Canalp, Batmanlıları ve çevre illerden sinemaseverleri Batman Film Günleri’nde sinema heyecanını paylaşmaya davet etti.

Film Günleri etkinlik ve gösterim programına dair diğer ayrıntılar önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı