TÜRKİYE’NİN İLK GLÜTENSİZ BESLENME ŞEFİ SÜLEYMAN ENGİN BATMAN’DAYDI

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi koordinesinde, toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde hayata geçirilen "Çölyak Hastalarına Destek Projesi" için seminer

TÜRKİYE’NİN İLK GLÜTENSİZ BESLENME ŞEFİ SÜLEYMAN ENGİN BATMAN’DAYDI
Bu içerik 80 kez okundu.

GLÜTENSİZ BESLENMEYE HAYAT VERİYORUZ

Çölyak hastalarına yönelik düzenlenen ‘Glütensiz Beslenmeye Hayat Veriyoruz’ semineri, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin tarafından verildi.

TÜRKİYE’NİN İLK GLÜTENSİZ BESLENME ŞEFİ

Çölyak Hastalarına yönelik Türkiye’nin ilk Glütensiz Beslenme Şefi olan Öğretim Görevlisi Engin, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde Batman’da bulunan çölyak hastaları ile yakınlarına bilgilendirmelerde bulundu.

TEK TEDAVİ YÖNTEMİ SIKI BİR DİYET

Glütene karşı alerjik tepki veren çölyak hastalarının tek tedavi yönteminin sıkı bir diyet olduğunu kaydeden Engin: “Bu seminerdeki asıl amacımız, marketlerde zor bulunan, yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünleri ve ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırarak sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine katkı sunmaktır” dedi.

BATMAN BELEDİYESİ ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATIYOR

Batman Belediyesi’nin Çölyak Hastaları için çok güzel bir çalışmasının bulunduğuna dikkat çeken Engin: “Batman Belediyesi çok güzel bir çalışmaya imza atıyor. Glütensiz Ekmek Fırını ve Cafe’nin yapımı tamamlandıktan sonra hastalarımız ekmek, pasta, kek gibi ürünlere ulaşabilecekler” şeklinde konuştu.

HAMUR REÇETESİNİN FORMÜLÜNÜ BATMANLILARLA PAYLAŞTI

Kendi uzmanlık alanı hakkında da bilgi veren ve yaptığı deneyler sonucunda en doğru hamurun hangi undan yapılması gerektiğini ve formüllerini de ilk kez Batman’da paylaştığını dile getiren Engin, verilen formülün birebir uygulanması halinde çölyak hastalarının da kendi evlerinde yapılacak olan unlu mamulleri rahatlıkla tüketebileceğini sözlerine ekledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı