41 emekçi 41 şehit
TERCAN ATILĞAN

41 emekçi 41 şehit

Bu içerik 248 kez okundu.

Yine maden yine facia yine ölüm maden emekçilerini yakaladı.Facia,onları binlerce metre yerin altında çaresizce  yakaladı.

Daha soma faciası Soma'da 301 madencinin yarası kapanmadan acısı dinmeden bu defa yer Amasra. Yine patlama. Peki bu patlamalara karşı teknoloji bu kadar ilerlemişken önlem alinamıyor mu? Maden şirketi sahipleri para da kazanıyor. İşçi emekçisi ölüm korkusu yaşamasına rağmen o ocaklara iniyor fakat başka çarem yok diyor.O emekçi her türlü tehlikenin farkında ama çaresizce yine iniyor. Ocak mı desek mezar mı desek bilmiyorum ama artık bildiğim tek şey bu özelleşen maden ocağı sahiplerinin bu emekçileri insan yerine koyup önlem almalarıdır. Bu konuda sendikalar ne yapıyor daha doğrusu merak ediyorum.

En azından bunlara o ocaklarda yaşam odaları yapılamaz mı?

Oksijen maskeleri verilemez mi?

Gercekten merak ediyorum sendikalar ne yapıyor yoksa sendika başkanlarının görevi bakan ve bürokratlarla gidip o emekçilere ne diyorlar daha doğrusu onlar için ne yapıyorlar?
Merak etmeye başladım sanırım avrupa ülkeleri bu işi artık robotlarla yapmaya çalışıyor yaşam odaları ki işçinin hakkıdır oksijen maskeleri taktiriyor bizler halen insan gücüyle yaptırıyoruz oda bu tür kazalar ölümler kaçınılmaz oluyor.

Ben bir Türkiyeli olarak artık bu tür patlamaları ve ölümleri duymak ve görmek istemiyorum artık hiç bir fedakarlıktan kaçınılmadan önlemler alınsın binlerce metre yerin altında çalışan emekçilere yaşam odaları yapılmalı. Sendikalar da artık şov yapmayı bıraksınlar kongerelerde bir birlerini yolsuzluk yapmakla suçlayacakları yerde artık birbirlerinin hizmetlerini nasıl daha da yukseltecekleri için tartişsinlar kendi asli görevlerine dönsünler.

Emekçilerin çalıştıkları bu ölüm ocaklarını daha yaşanır hale getirsinler.

Dile kolay,  20 yılda 1990 emekçi bu sorumsuzluktan şehit oldular Türkiye'nin dört bir yanında bu tür ölümlü faciaların olmasına rağmen yani Zonguldak'tan tütün,  Şırnak' a kadar bu ölümlü faciaların olmamasına rağmen halen tedbirler alınamıyorsa pes doğrusu!

Bu bir gerçek olsun kendi sorumluluk ve hükümlerini yerine getirmeyen ocaklar sorumluluklarını yerine getirinceye kadar kapatılsın. Bu da ülke ekonomisine zarar değil fayda sağlar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
BELEDİYEDEN TALEP ETTİLER, ÇÖZÜM BULDULAR
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı
Çatı yangınında 8 araç ve 30 itfaiye personeli görev aldı